Programma – 2022

programma 2022

Het programma voor 2022 wordt momenteel samengesteld en zal binnenkort gecommuniceerd worden.

Donderdag 11 november

From good to great

10:00 - 10:50 | SHANE McLEOD en VINCENT VANASCH - RED Lions Dream Team

“How to overcome mental roadblocks towards the ultimate sports performance”.

The story of the red lions is bringing people together in a way that turns a team of stars into a star team.

This team changed followers to world leaders. In doing so it has left a legacy for all those that follow wearing the Red Lions shirt.

Van lactaattest naar topprestaties. Hoe belangrijk is anaëroob werk echt bij duursporters?

11:00 - 11:50 | TIM MORIAU - Elite Athletics Coach

We starten met wat basisfysiologie, maken dan de brug naar de lactaatmeting als startpunt om uiteindelijk een profiel van een atleet te bepalen en op basis van dit profiel tot het ideale trainingsschema te komen.

BREAK

Ready to Race: Hoe zorg je ervoor dat je met een perfect uitgewerkt voedingsplan aan de start staat van je volgend doel?

12:30 - 13:00 | Stephanie Scheirlynck - Sports Nutrition Expert

Trek Segafredo / RSCA / Nafi Thiam / Koen Naert / ...

Stephanie gidst je aan de hand van de belangrijke momenten in aanloop naar je wedstrijd (voorbereiding – voorlaatste week – laatste week – wedstrijd) langs de belangrijkste voedingsstrategieën en aandachtspunten. Hoe maak je het voedingsplan op voor je wedstrijd en hoe en wanneer moet je dat op voorhand ook testen?

Kookdemo: Van het laatste avondmaal tot zelfgemaakte race snacks

13:10 - 13:50 | STEPHANIE SCHEIRLYNCK EN BRAM LIPPENS - Chef Trek Segafredo

BREAK

The key success factors leading to Olympic Gold medal in Triathlon

14:40 - 15:20 | ARILD TVEITEN - Sports Director Norwegian Triathlon Federation Coach of Kristian Blummenfeld (Tokyo Gold) and Gustav Iden (IM 70.3 World Champion 2019)

Arild Tveiten is hoofdcoach van de Noorse triathlonfederatie en leidde Gustav Iden naar een dubbele wereldtitel op de halve afstand en Kristian Blummenfeld naar Olympisch Goud in Tokyo. Arild geeft een inkijk in zijn visie op training en de kritische succesfactoren die tot deze successen hebben geleid.

Aerodynamica bij fietsen en lopen: Waar maak je het verschil?

15:30 - 16:00 | BERT BLOCKEN - Scientific Director Eindhoven Windtunnel Facility TU Eindhoven - KULeuven

Bert Blocken is een autoriteit als het aankomt op aerodynamica. Hij ging met verschillende wereldtoppers aan de slag in de windtunnel en maakte ook al meermaals zijn opwachting in het tv-programma Wereldrecord. Bert geeft ons een unieke kijk op de basisprincipes qua aerodynamica voor zowel lopers als fietsers. Because every millisecond counts.

BREAK

Openwaterzwemmen vs. Zwemmen in het zwembad: Do’s and Don’ts

16:40 – 17:10 | ANKE JANSSENS - Founder SwimTribe

Anke heeft er met de oprichting van SwimTribe haar persoonlijke missie van gemaakt om elke competitie- of openwater zwemmer een eigen persoonlijke zwem/crawlstijl aan te leren. Ze stapt af van clichés en gebruikt haar ervaring als Zwem- en Triathlon coach én haar dubbel verblijf in Australië als zwemcoach om de belangrijkste verschillen en aandachtspunten tussen zwemmen in het zwembad en zwemmen in open water toe te lichten. 

De via Alpina in 30 dagen: het verhaal

17:20 – 18:10 | KAREL SABBE - Ultrarunner

Karel Sabbe verbaasde nog maar eens de wereld toen hij midden augustus het wereldrecord op de Via Alpina verpulverde. Met gemiddeld meer dan 2 marathons per dag, meer dan 4500 hoogtemeters gemiddeld per dag en dat 30 dagen na elkaar liet hij nog maar eens zien waarom hij eens van de strafste ultrarunners ter wereld is. 

blijf op de hoogte en volg ons!

Wil jij ook geïnspireerd raken? Wil je op de hoogte blijven van ons online programma? Volg dan zeker de sociale media kanalen van Endurance Sports Day.