Programma – 2022

programma 2022

programma 2022

10:00: Doors 

Sub 7, preparation, execution and lessons learned

10:30 - 11:30 | Jacob tipper - endurance coach and pro cyclist

Jacob Tipper is een Britse wielrenner die sinds 2015 ook atleten begeleidt. Hij behaalde enkele mooie successen op de piste en maakte deel uit van het team dat het prestigieuze Sub7 project tot een goed einde bracht. Tipper neemt ons mee in zijn inzichten over trainingsbegeleiding met vooral praktische tips voor elke duursporter.

Van lanzarote tot hawaii: een blik achter de schermen van een van de beste lange afstandtriatleten van belgië

11:30 - 12:30 | kenneth vandendriessche - winnaar ironman lanzarote 2022
11:30 - 12:30 | Filip speybrouck - coach van kenneth en wereld uur recordhouder masters 45-49

KENNETH:
Triatleet Kristian Blummenfelt zuigt met zijn knalprestaties en records alle aandacht naar zich toe, maar onze landgenoot Kenneth Vandendriessche is ook bezig aan een seizoen om u tegen te zeggen. Hij werd Europees kampioen LD Duathlon en won de loodzware Ironman van Lanzarote.

FILIP:
Filip studeerde Bewegingswetenschappen en Motorische Revalidatie & Kinesitherapie aan de KULeuven. Als inspanningsfysioloog op de dienst cardiologie van het AZ Delta heeft hij reeds meer dan 15 jaar ervaring in het testen, adviseren en begeleiden van recreatieve, amateur- en topsporters. Mede door zijn jarenlange expertise in de echocardiografie werkte hij ook actief mee in de screening en testing van wielerteams als Beveren 2000, Topsport Vlaanderen en BMC Development Team alsook voetbalploegen als KSV Roeselare, Cercle Brugge en Excelsior Moeskroen.

12:30 – 13:30: Break

we help you grow inner peace, so you can run fast & live free

13:30 - 14:30 | Kobe blondeel - (ultra)-loper en mental coach

Kobe zal spreken en de confrontatie aangaan met social anxiety (op het podium), hoe het hem naar een diep niveau van zelfbewustzijn bracht en hoe dat onlosmakelijk verbonden is met de avonturen en prestaties die hij nu neerzet en nog zal neerzetten. Kobe combineert snelle marathons met ultrarunning.

Wat kan een duursporter zelf doen om blessures te vermijden? Van wetenschap naar de praktijk: advies op mensenmaat.

14:30 - 15:15 | Luc Ailliet - Kinesitherapeut (UGent), chiropractor (NUHS Chicago, USA), doctor in de epidemiologie en biostatistiek (VU Amsterdam)

In de praktijk worden de drie invalshoeken – actieve oefentherapie, passieve manuele therapie en wetenschappelijke onderbouwing – gebruikt in de begeleiding van (duur)sporters. Mijn ervaring met atleten, van de recreant tot de Olympische atleet, leert me dat zo weinig mogelijk gemiste trainingsdagen één van de sleutels is om de best mogelijke prestatie neer te zetten.

8 islands: een buitengewone fysieke prestatie of gewoon een sterke geest?

15:15 - 16:15 | matthieu bonne - lifetime adventurer

Matthieu is een avonturier met een grote passie voor reizen en extreme sporten waar hij zijn overvloed aan energie in kwijt kan. Hij heeft in de voorbije jaren reeds een aantal zware proeven tot een goed einde gebracht (Mont Blanc, Kanaal overgezwommen, Belgische Kust afgezwommen, Marathon Des Sables, Kamp Waes, 8 islands). Hij houdt van extreme sporten en gaat geen enkele uitdaging uit de weg. In mei 2022 finishte hij 8 dagen na elkaar op alle 8 de Canarische eilanden een volledige triatlon.

blijf op de hoogte en volg ons!

Wil jij ook geïnspireerd raken? Wil je op de hoogte blijven van ons online programma? Volg dan zeker de sociale media kanalen van Endurance Sports Day.